O moštování

Moštování

Výroba moštu v Katovicích je primárně zaměřena na zpracování pěstitelských přebytků ovoce z řad našich členů, ale také široké veřejnosti. Zpravování ovoce je založeno na postupech, které v co největší míře uchovávají charakter nápoje. Proto mošt:

  • nečeříme (nepoužívají se čeřidla tanin nebo želatina)

  • nefiltrujeme

  • nepřidáváme cukr ani barviva

Trvanlivost prodlužujeme jen tepelnou úpravou, šetrnou pasterací. Náš jablečný mošt je 100% jablečná šťáva, která se vyznačuje plnou chutí ovoce a která si zachovává velké množství vitamínů enzymů minerálů a dalších cenných látek prospěšných organizmu. Z přebytků moštujeme převážně jablka, ale také hrušky. Do vlastních moštů si zákazníci přidávají také černý jeřáb, hroznové víno nebo červenou řepu.

Přiložené fotografie

  • Drcení - starý drtič
  • Nový lis, drtič a myčka
  • Moštování - starý plachetkový lis
  • Mytí jablek
  • Pasterizace

Přiložené soubory ke stažení